Banvit BRF’nin çevrenin korunmasına katkı sağlayan uygulamaları sonuç veriyor
Doğadaki ayak izini azaltarak 2040 yılında “Net Sıfır” hedefine ulaşmak için çalışan Banvit BRF, su ve enerji tasarrufu, geri dönüşümlü ambalaj kullanımı, hayvan refahı, atık yönetimi, eğitim ve ağaçlandırma gibi farklı alanlarda sürdürülebilirlik projeleri yürütmektedir.
Dünyanın çevre kirliliği, iklim krizi, doğal kaynakların sonlu olması gibi pek çok sorunun yaşandığı günümüz dünyasında, çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik en değerli gündem konularından biri haline gelmiş; kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları bu alandaki sorunların analizine nasıl katkıda bulunabileceği konusunda çalışmalar yapmaktadır. 1972 yılından bu yana her yıl 5 Haziran’da kutlanan “Dünya Çevre Günü” nedeniyle bu alandaki uygulamalar bir kez daha gündeme gelmiştir.
Faaliyetlerinde sürdürülebilirliği gözeten ve menfaate katkı sağlayacak uygulamalarla süreçlerini destekleyen Banvit BRF CEO’su Tolga Gündüz, Dünya Çevre Derneği vesilesiyle yaptığı açıklamada daha iyi bir dünya için toplumun her kesimine değerli görevler düştüğünü hatırlattı. Gün. Gündüz; “Ülkemizin önde gelen gıda üreticilerinden biri olarak sofralara değer katacak ve hazırlaması kolay ürünler üretmenin yanı sıra faaliyetlerimizde sürdürülebilirliği de ön planda tutuyoruz. Üretim sürecimizde doğrudan veya dolaylı emisyonları azaltmak ve 2040 yılına kadar “Net Sıfır” olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu nedenle sürdürülebilirlik alanında attığımız adımları hızlandırmak en değerli hedeflerimizin ortasında yer alıyor. Doğadaki ayak izimizi azaltmak amacıyla “2040 Net Sıfır” hedefimiz doğrultusunda; Su ve enerji tasarrufundan geri dönüştürülebilir ambalaj kullanımına, hayvan sağlığına, atık yönetimine, eğitimden ağaçlandırmaya kadar farklı alanlarda projeler yürütüyoruz.
Gündüz, yaptıkları çalışmalar sonucunda geri dönüştürülebilir ambalaj malzemesi oranını %96’ya yükselttiklerini ve 2025 yılında bu oranı %100’e çıkarmayı hedeflediklerini belirterek; “Uzun yıllardır su tasarrufu üzerine çalışıyoruz. Bandırma yerleşkemizde 2022 yılında arıttığımız suyun %43’ünü içme suyu kalitesinde geri kazandık. 2020 yılından 2022 yılı sonuna kadar da piliç eti üretiminde tüm tesislerimizde kg başına yaklaşık %10 su tasarrufu sağladık. Şirket olarak 2030 yılına kadar elektrik tüketimimizin %50’sini yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı da hedefliyoruz. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli miras yaşanabilir bir dünyadır. Bu nedenle çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.
Banvit BRF’nin üretim tesisleri “Sıfır Atık” belgelerine sahip olup, üretim süreci “sıfır gıda kaybı modeli” ile yürütülmektedir. Şirket ayrıca üretim sürecinde oluşan organik atıkları işleyen ve geri dönüştüren bir tesise sahiptir. Burada üretilen hammadde, evcil hayvan yemi üreten firmalara satılarak dolaylı olarak hayvan beslenmesine katkı sağlanmaktadır.
Ağaçlandırma projelerine de önem veren şirket, üretim tesislerinin bulunduğu Bandırma, Elazığ ve Manisa bölgelerinde 40 bin ağaçlık “Banvit BRF Ormanları” oluşturdu. Çevre ve üretim sürecindeki bu çalışmaların yanı sıra gıda kaybı ve israfı ile bilinçli gıda tüketimi konusunda toplumda olumlu davranış değişiklikleri sağlamak için çalışan Banvit BRF, farkındalık yaratarak dünya için kalıcı etki yaratmayı hedefliyor. Akıllı Çocuk Sofrası projesi ile gelecek nesillerin
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı